Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Kapitalmarknad

Örebro kommun erbjuder gröna obligationer

Publicerad: 9 Oktober 2014, 13:44

Örebro kommun ger som andra kommun i Sverige ut en grön obligation. Totalt emitterar Örebro kommun 750 miljoner kronor i den gröna obligationen, som löper på 5 år.


Ämnen i artikeln:

ÖrebroSEB

Satsningar knutna till de gröna obligationerna kommer att vara sådana som leder till minskad energianvändning och mindre miljöpåverkan. Det kan till exempel handla om vindkraft, solenergi och energismart byggande, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

– Syftet med att ge ut gröna obligationer är att ytterligare bredda Örebro kommuns kapitalanskaffning samtidigt som vi vill ge investerare möjligheter att placera hållbart och ansvarsfullt, säger Mats Rodenfelt, finanschef i Örebro kommun.

Den gröna obligationen ges ut genom ett samarbete med SEB, som tillsammans med Världsbanken har utarbetat konceptet för gröna obligationer.

Investerare som köpt obligationen kan nämnas SPP, AMF Fonder, Carnegie Fonder, Cliens Kapitalförvaltning samt Länsförsäkringar Jönköping.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Örebro kommun

Ämnen i artikeln:

ÖrebroSEB

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.