Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kapitalmarknad

Offentliga Hus återköper obligationer för att få ner snitträntan

Publicerad: 1 september 2020, 12:09

Fredrik Brodin, vd på Offentliga hus.

Montage: Offentliga hus

Offentliga Hus återköper egna utestående obligationer över marknaden för att minska sina skulder och få ner den genomsnittliga upplåningskostnaden.


Ämnen i artikeln:

Offentliga Hus

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget Hus har återköpt 7,1 procent av bolagets egna utestående obligationer till ett nominellt belopp om 50 miljoner kronor genom flera förvärv över marknaden. Obligationslånet har ett utestående nominellt belopp om 700 miljoner kronor.

Läs även: Offentliga Hus siktar på kraftig tillväxt

”Vi utnyttjar styrkan i vår balansräkning för att återbetala dyra lån som upptogs i en tidigare fas av bolagets utveckling. Gradvis stärker vi härmed vår kreditvärdighet och sänker våra finansieringskostnader i linje med vår målsättning. Offentliga Hus har idag en kreditrating motsvarande BB- och vårt uttalade mål är att uppnå kreditbetyget Investment Grade inom en treårsperiod”, säger bolagets CFO Magnus Sundell i en presskommentar.

Efter återköpet uppgår det nominella värdet av Offentliga Hus egna innehav av det berörda obligationslånet till 182 miljoner kronor och 518 miljoner kronor kvarstår som utestående.

Läs även: Fredrik Brodin: Offentliga Hus har stort rekryteringsbehov

Obligationerna löper med en rörlig ränta motsvarande STIBOR 3 månader plus 7 procent och förfaller i juni 2021.

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Offentliga Hus

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.