måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Kapitalmarknad

NP3 vill ta in 600 miljoner i nyemisson

Publicerad: 14 februari 2023, 16:46

NP3 Fastigheter avser genomföra en riktad nyemission av stamaktier om upp till cirka 600 miljoner kronor genom ett så kallat accelererat "book building"-förfarande.

Ämnen i artikeln:

SvepetNP3 Fastigheter

ND

Nyhetsbyrån Direkt

redaktionen@fastighetsnytt.se


Nettolikviden från den planerade nyemissionen kommer att stärka bolagets balansräkning vilket ger ökad flexibilitet inför kommande låneförfall i kapitalmarknaden samt ge möjlighet att genomföra värdeskapande investeringar i befintliga fastigheter och nyproduktionsprojekt och att agera på attraktiva förvärvsmöjligheter.

NP3 upplever en stark hyresmarknad och god efterfrågan från befintliga och nya hyresgäster på lokalanpassningar och nyproduktion. Under 2022 investerade NP3 377 miljoner kronor i hyresgästanpassningar med en attraktiv avkastning.

De nya stamaktierna kommer att erbjudas till svenska och internationella professionella och institutionella investerare med avvikelse från befintliga aktieägares företrädesrätt. Bolagets näst största aktieägare, AB Sagax, har uttryck intresse att delta i nyemissionen.

Bolaget kommer att informera om utfallet i nyemissionen i ett pressmeddelande när book building-förfarandet har avslutats, vilket förväntas ske innan handeln öppnar den 15 februari 2023.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev