Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kapitalmarknad

Nordisk investerare bakom köpet av närcentrum i Stockholm

Publicerad: 6 mars 2020, 14:20

Ekerö centrum har fått ny ägare.

Foto: Mostphotos

NREP och Grandholmgruppen köpte tillsammans fem närcentrum i Storstockholm i januari. Nu står det klart vem som är finansiären bakom affären.


I portföljen som NREP och Grandholmgruppen köpte av Tristan Capital Partners tidigare i år ingick Viksjö centrum i Järfälla, Näsby park centrum i Täby, Ekerö centrum samt Rondelle i Upplands-Väsby samt Saltsjöbaden Centrum.

Nu står det klart att det är investeraren Brunswick Real Estate som finansierat NREP:s och Grandholmgruppens köpav närcentrum. Investeringen uppgår till 842 miljoner kronor och löptiden är satt till sex år.  

Läs även: Nytt JV köper närcentrum i Storstockholm

Målet för NREP och Grandholmgruppen är att genom ett nytt JV:et öka värdet på närcentrumen genom att utöka serviceutbudet.

Pontus Sundin, CEO på Brunswick Real Estate Debt, säger i en kommentar att ”det kändes väldigt positivt att göra den här affären tillsammans med NREP som vi ser som en av Nordens bästa aktörer inom det här fältet.”

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News