Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kapitalmarknad

Nordhalla tar in nytt kapital

Publicerad: 8 september 2015, 12:51

Nordhalla Fastigheter, som bland annat ägs av Heimstaden och Alecta, har beslutat att emittera 96 415 nya aktier i bolaget, motsvarande cirka 10 procent av kapitalet i bolaget.


Ämnen i artikeln:

AlectaHeimstadenNordhalla

Nordhalla Fastigheter, som bland annat ägs av Heimstaden och Alecta, har beslutat att emittera 96 415 nya aktier i bolaget, motsvarande cirka 10 procent av kapitalet i bolaget. Emissonen tecknas i sin helhet av Heimstaden som efter det äger 39,9 procent av Nordhalla. Via de nya aktierna får man in cirka 355 miljoner kronor i nytt kapital.

Vidare har man beslutat att emittera ett aktieägarlån om 220 miljoner kronor och avser att använda det nya kapitalet till fortsatt expansion på den svenska hyresbostadsmarknaden.

Utöver Heimstaden och Alecta ägs Nordhalla av Ericssons och Sandvikens pensionsstiftelser och ägarna har beslutat att fortsätta expandera bolaget och tillföra det ytterligare kapital, motsvarande 50 procent av det investerade kapitalet.

Sverrir Thór

Källa: Pressmeddelande från Nordhalla och Heimstaden

Ämnen i artikeln:

AlectaHeimstadenNordhalla

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.