fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Kapitalmarknad

Moody’s bekräftar Castellums kreditrating

Publicerad: 5 augusti 2021, 07:17

Castellums avgående CFO Ulrika Danielsson kan notera att Castellum behåller kreditbetyget som ligger till grund för beräknade finansiella synergier. Foto: Castellum

Moody’s upprepar Castellums kreditbetyg Baa2 med stabila utsikter i kölvattnet av budet på Kungsleden tidigare i veckan.

Ämnen i artikeln:

CastellumMoodys

Oskar von Bahr

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se


Det framgår av pressmeddelanden från Castellum och Moody’s.

Castellum bjuder knappt 27 miljarder för aktierna i Kungsleden, vilket Moody’s initialt ser som kreditnegativt då belåningsgraden uppskattas öka till 47 procent. 

Läs även: Castellum lägger bud på Kungsleden 

Det ses dock som en temporär effekt givet bolagets ambitionen att behålla sin Baa2-rating och att få ner belåningsgraden under 45 procent vid kommande årsskifte. I sammanhanget noterar Moody’s att Castellum aviserat fastighetsförsäljningar och att man avser ge ut hybridobligationer.

Samtidigt ser Moody’s positivt på själva sammanslagningen, som kan bildar ett bolag med ett sammanlagt fastighetsvärde på 157 miljarder kronor.

”Den sammanslagna enheten kommer kunna dra nytta av en stark överlappning i termer av städer och tillgångsslag, vilket kommer erbjuda operationella och finansiella synergier”, skriver Moody’s.

Läs även: Moody's överväger höja Kungsledens kreditbetyg efter bud

Castellum nämner också synergier i sitt pressmeddelande: 

”En del av de kommunicerade synergierna avser finansiella kostnader om ca 100 miljoner på årsbasis, till följd av att Castellum har en högre rating än Kungsleden och därmed. åtnjuter bättre finansieringsvillkor och ett större djup i kapitalmarknaden. Med Moodys bekräftelse av Castellums rating förstärks förutsättningarna för realiseringen av synergierna i takt med att Kungsledens lån förfaller”, skriver bolaget.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev