Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kapitalmarknad

Moody's överväger höja Kungsledens kreditbetyg efter bud

Publicerad: 4 augusti 2021, 11:57

Beskedet från Moody's stärker bilden av att en sammanslagning med Castellum skulle skapa ett ännu starkare bolag, säger Kungsledens ordförande Charlotte Axelsson

Moody's kan komma att höja Kungsledens kreditbetyg som en följd av Castellums bud på bolaget, vilket kan skapa en bjässe med fastigheter värda 157 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

CastellumKungsleden

Det framgår av ett pressmeddelande från Kungsleden. 

Moody's bedömer transaktionen som kreditpositiv för Kungsleden då det sammanslagna bolaget kommer att ha en tillgångsportfölj motsvarande 157 miljarder kronor och en stark finansiell position, heter det i pressmeddelandet.

Läs även: Moody’s bekräftar Castellums kreditrating 

”Kungsleden är som vi kunde konstatera senast vid vår halvårsrapportering ett välskött och kreditvärdigt fastighetsbolag med god intjäningsförmåga och mycket ljusa framtidsutsikter. Att Moody's nu väljer att utvärdera Kungsledens kreditbetyg för en potentiell uppgradering med anledning av Castellums uppköpserbjudandet stärker bilden av att ett samgående skulle skapa ett finansiellt ännu starkare bolag”, säger Kungsledens styrelseordförande Charlotte Axelsson i en presskommentar.

Läs även: Rimlig prislapp, bud borde gå igenom - analytiker

Vidare uppges att Moody's bedömer att bolagens tillgångsportföljer, med tydligt fokus på kontor i attraktiva lägen, kommer att komplettera varandra väl och sannolikt bidra till operationella och finansiella synergier.

Moody's bedömer också att det sammanslagna bolaget kommer att ha en solid finansiell profil och en ambition om att upprätthålla en Baa2 rating. Den nya koncernens tillgång till olika finansieringskällor anses också förbättras efter samgåendet vilket kan bidra positivt till möjligheten att utöka andelen tillgångar som inte är pantsatta i det sammanslagna bolaget. 

Läs även: Castellum lägger bud på Kungsleden 

 

 

 

 

 

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

CastellumKungsleden

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.