Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kapitalmarknad

Milstolpe för Tessin – passerar 4 miljarder i förmedlat kapital

Publicerad: 26 april 2022, 04:58

Heidi Wik, vd på Tessin. Foto: Tessin

Investerarplattformen Tessin har de senaste 10 månaderna rest kapital om 1 miljard kronor. Därmed når bolaget en milstolpe och passerar totalt fyra miljarder kronor i förmedlat kapital sedan starten 2014.

Ämnen i artikeln:

Tessin

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Investeringsplattform Tessin, med 59.000 användare, har passerat fyra miljarder kronor i förmedlat kapital sedan bolaget grundandes för åtta år sedan. 

– I juni 2021 nådde vi tre miljarder i förmedlat kapital, nu har vi rest ytterligare en miljard på kortare tid, kommenterar bolagets vd Heidi Wik. 

Tessin har sedan starten finansierat 350 fastighetsprojekt och säkerställt kapital till byggandet av över 7.000 bostäder.

Läs mer: Tessin gör fortsatt förluster - vd pekar på tillväxtfas 

Hittills har 2,9 miljarder betalats tillbaka till medlemmarna med en genomsnittlig årlig avkastning på mellan 9–10 procent, uppger bolaget. 

Tessin berättar samtidigt att man har lanserat en ny låneportfölj som möjliggör att investera i en sammansättning av sju befintliga lån, alla säkerställda med fastighetspant.

- Digital first ligger i vårt DNA och det är en av Tessins styrkor. Intresset för att direktinvestera i fastighetsmarknaden har vuxit. Många vill ha komplement till börsen. Därför har vi lanserat en ny låneportfölj som erbjuder väldiversifierade investeringar i flera olika lån. Fler och fler fastighetsutvecklare får också upp ögonen för vårt erbjudande, och man uppskattar vår expertis inom fastighetsfinansiering. Så det är med tillförsikt som vi nu tar oss an nästa milstolpe - fem miljarder, kommenterar Heidi Wik. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev