Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kapitalmarknad

Marknaden välkomnar stark Klövernrapport

Publicerad: 12 februari 2014, 06:25

Klövern redovisar ett förvaltningsresultat på 160 miljoner kronor för fjärde kvartalet, en ökning med 63 miljoner jämfört med motsvarande kvartal 2012.


Ämnen i artikeln:

Klövern FastigheterOMX

Ökningen beror på att bolaget har lyckats öka intäkterna med 65 miljoner kronor, mer än 10 procent, samtidigt som fastighetskostnaderna har sjunkit med 14 miljoner. Driftnettot ökar således med 79 miljoner kronor och överskottsgraden från 53,3 procent till 60,8 procent. Räntenettot har blivit sjunkit från -164 miljoner kronor till -178 miljoner för kvartalet.

Vad gäller värdeförändringar i fastighetsbestånd och derivatportfölj utvecklas dessa mycket positivt jämfört med fjolåret och för kvartalet gör man en vinst före skatt om 221 miljoner kronor jämfört med en förlust på 237 miljoner ifjol. Även för helåret förbättrar man sitt resultat avsevärt och gör en vinst före skatt på 987 miljoner kronor jämfört med 231 miljoner ifjol. Det förklaras dock till störst grad av derivatportföljen som ger en stor orealiserad vinst nu jämfört med en rejäl förlust ifjol. Styrelsen för Klövern föreslår en oförändrad utdelning.

Klöverns balansräkning växer till 25,2 miljarder kronor och det egna kapitalet låg vid årsskiftet på 7,2 miljarder. Soliditeten hamnar därmed på 28,5 procent och sjunker en aning från tredje kvartalets 28,8 procent. Belåningsgraden är oförändrad och räntetäckningsgraden sjunker en aning till 1,9 gånger räntekostnaderna. Kassaflödet från den löpande verksamheten var positivt om 184 miljoner kronor under kvartalet.

Ett starkt kvartal av Klövern vars rapport har välkomnats av aktiemarknaden. Bolagets aktie har stigit med 5,14 procent i den inledande handeln och omsättningen uppgår till 2,6 miljoner kronor.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Klövern FastigheterOMX

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.