Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kapitalmarknad

Lanserar mörkgröna obligationer

Publicerad: 1 maj 2017, 15:41

Vasakronan, som sedan man lanserade de första gröna företagsobligationerna år 2013 har emitterat gröna obligationer för 8 miljarder kronor, har lanserat ett nytt ramverk för gröna obligationer. Obligationsprogrammet ställer enligt ett pressmeddelande från Vasakronan större krav på de projekt som finansieras.


Ämnen i artikeln:

Vasakronan Fastigheter

Vasakronan, som sedan man lanserade de första gröna företagsobligationerna år 2013 har emitterat gröna obligationer för 8 miljarder kronor, har lanserat ett nytt ramverk för gröna obligationer. Obligationsprogrammet ställer enligt ett pressmeddelande från Vasakronan större krav på de projekt som finansieras och har av det oberoende norska granskningsinstitutet Cicero fått betyget Dark Green, som är det högsta betyget Cicero ger.

I sitt pressmeddelande skriver bolaget att man skärper kraven på de projekt som finanserias med gröna obligationer. Dessa måste vara certifierade enligt LEED Platina eller BREEAM Outstanding samt ha en energiprestanda som ligger 25 procent under BBR-kraven. Vidare öppnar man för refinansiering av befintliga byggnader som är certifierade enligt LEED Gold eller mer samt har en energianvändning mindre än 100 kilowattimmar per kvadratmeter och år.

Bolaget räknar med att kunna finansiera samtliga sina ny- och ombyggnadsprojekt samt befintliga fastigheter värda cirka 15 miljarder kronor inom sitt nya ramverk.

”Vi ser tydligt att vi får lägre finansieringskostnader genom gröna obligationer. Samtidigt har vi, som landets största emittent av gröna företagsobligationer, ett ansvar att säkerställa att de fastigheter vi och andra finansierar med gröna obligationer håller en verkligt hög miljöprestanda,” skriver Vasakronans CFO, Christer Nerlich, i en kommentar.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Vasakronan Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.