lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Kapitalmarknad

Lånar 800 miljoner av NIB

Publicerad: 5 februari 2018, 06:18

Nils Styf är vd på Hemsö. Foto: Citycon.

Samhällsfastighetsbolaget Hemsö har av Nordiska Investeringsbanken erhållit ett lån om 800 miljoner kronor. Det rör sig om ett icke-säkerställt lån med en löptid om åtta år som är kopplat till utvecklingen av fastigheten Patienten 1 i Hagastaden.

Ämnen i artikeln:

Hemsö FastigheterVitartes Fastigheter

Samhällsfastighetsbolaget Hemsö har av Nordiska Investeringsbanken erhållit ett lån om 800 miljoner kronor. Det rör sig om ett icke-säkerställt lån med en löptid om åtta år som är kopplat till utvecklingen av fastigheten Patienten 1 i Hagastaden. Projektet bedrivs av Vitartes som Hemsö äger i joint venture med SveaNor och fastigheten kommer att inhysa S:t Eriks Ögonsjukhus samt bli ett centrum för företag, forskning och utbildning inom ögonforskning och vård, enligt ett pressmeddelande från Hemsö.

– Vi ser väldigt positivt på denna finansiering som förlänger Hemsös kapitalbindning i den svenska låneportföljen, vilket har varit utmanande i svensk obligationsmarknad. Vi är också stolta över att Hemsö i och med detta lån breddar investerarbasen med en ny långivare som stöder bolagets satsningar inom social infrastruktur och life science, säger Hemsös vd Nils Styf i en kommentar.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev