lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Kapitalmarknad

Lånar 6 miljarder på euromarknaden

Publicerad: 23 maj 2017, 04:35

Akelius Residential har lånat upp 600 miljoner euro, cirka 5,9 miljarder kronor, på den europeiska penningmarknaden. Obligationerna är icke säkerställda och har en löptid till februari 2025 med en årlig kupong om 1,75 procent.

Ämnen i artikeln:

Akelius FastigheterEurobonds

Akelius Residential har lånat upp 600 miljoner euro, cirka 5,9 miljarder kronor, på den europeiska penningmarknaden. Obligationerna är icke säkerställda och har en löptid till februari 2025 med en årlig kupong om 1,75 procent. De kommer att noteras på Dublin-börsen.

Enligt ett pressmeddelande från bolaget var intresset för emissionen stort och orderboken översteg 1,5 miljarder euro. Akelius meddelade nyligen att man avsåg emittera i euro och gav Danske Bank, BNP Paribas, Swedbank och Bayern Landesbank i uppdrag att sondera terrängen för en större emission. Bolagets legala rådgivare i transaktionen var Clifford Chance och Gernandt & Danielsson.

I en kommentar skriver CFO:n Leiv Synnes att god tillgång till kapitalmarknaden bidrar till att minska bolagets risk.

Akelius emission är den andra stora emissionen av eurobonds som ett svenskt fastighetsbolag gör på relativt kort tid då Balder nyligen emitterade en miljard euro.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev