Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kapitalmarknad

Kungsleden refinansierar och förlänger kapitalbindingen

Publicerad: 26 oktober 2016, 13:00

Kungsleden har fått ett 20-årigt kreditlöfte från Danske Banks dotterbolag Realkredit Danmark. Man använder pengarna för refinansiering av ett banklån om 1 340 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Kungsleden Fastigheter

Kungsleden har fått ett 20-årigt kreditlöfte från Danske Banks dotterbolag Realkredit Danmark. Man använder pengarna för refinansiering av ett banklån om 1 340 miljoner kronor. Realkredit i sin tur refinansierar krediten till Kungsleden genom att emittera realkreditobligationer med en AAA- rating från Standard & Poor‘s.

Kreditkostnaden utgörs av Realkredits egen upplåningskostnad och en fast årlig avgift. Obligationens ränta är Stibor 3M och en kreditmarginal om 30 räntepunkter. Obligationen har inget räntegolv vilket innebär att Kungsleden får ett avdrag på den fasta avgiften så länge Stibor-räntan är mer negativ än kreditmarginalen är positiv, vilket är fallet idag. Man uppskattar att kostnaden för närvarande är 7 miljoner kronor lägre än kostnaden för det banklån som nu refinansieras.

Genom transaktionen förlängs Kungsledens kapitalbinding med 1,1 år och lånekostnaden sänks.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Kungsleden Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.