Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kapitalmarknad

Kungsleden lånar 1,35 miljarder

Publicerad: 5 oktober 2017, 10:54

Biljana Pehrsson är vd på Kungsleden.

Foto: Kungsleden.

Kungsleden har emitterat två obligationer till ett sammanlagt värde om 1 350 miljoner kronor. Emissionerna sker inom ramen för bolagets nyupprättade MTN-program. Likviden från emissionen kommer att användas för refinansiering av säkerställd kortsiktig bankfinansiering.


Ämnen i artikeln:

Biljana PehrssonKungsleden Fastigheter

Kungsleden har emitterat två obligationer till ett sammanlagt värde om 1 350 miljoner kronor. Emissionerna sker inom ramen för bolagets nyupprättade MTN-program. Lånen är båda icke säkerställda och har en löptid om fyra år, med förfall i oktober 2021.

Det större av de två lånen, en miljard kronor, har en rörlig kupong som motsvarar Stibor 3M och en räntemarginal på 1,8 procentenheter och det andra, resterande 350 miljoner kronor, har en fast kupong om 2,06 procent.

Likviden från emissionen kommer att användas för refinansiering av säkerställd kortsiktig bankfinansiering, enligt ett pressmeddelande. Man förlänger sin genomsnittliga kapitalbindningstid som efter återbetalningen uppgår till cirka 4,2 år.

– Vi gläder oss åt det stora placerarintresset för denna första obligationsemission efter att vi erhållit kreditbetyget Ba1 med Positiv Outlook från Moody’s. Kungsleden eftersträvar att öka sin marknadsupplåning i syfte att ytterligare diversifiera finansieringen, öka andelen lån utan säkerhet och förlänga den genomsnittliga kapitalbindningen i skuldportföljen, säger Kungsledens vd Biljana Pehrsson i en kommentar.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.