Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kapitalmarknad

Kapitalförvaltare blankar JM

Publicerad: 15 oktober 2014, 07:44

Det Londonbaserade kapitalförvaltningsbolaget TT International har meddelat Finansinspektionen att dess korta position i JM nu överstiger 0,5 procent av kapitalet i bolaget. Det framgår av FI:s blankningsregister enligt vilket den korta positionen uppgick till 0,54 procent den 13 oktober.


Ämnen i artikeln:

FinansinspektionenJM

Att TT International redan tidigare än så blankat JM-aktien går inte att utesluta då FI endast offentliggör blankningar när de överstiger 0,5 procent. Alla korta positioner som överstiger 0,2 procent ska rapporteras in till FI men det är som sagt endast när de överstiger 0,5 procent som FI publicerar dem.

TT Internationals blankning av JM är ytterligare ett tecken på att utländska spekulativa investerare fått upp ögonen för svenska fastighetsaktier och bedömer de som dyra. Som Fastighetsnytt nyligen rapporterat har Magnetar Financials byggt upp en kort position i Kungsleden, enligt FI:s nyaste register har Magnetar nu blankat 1,05 procent av Kungsleden. Det kan mycket väl vara så att fler svenska fastighetsbolag har blankats men som förklarat ovan så går det inte att veta så länge de korta positionerna inte överstiger publiceringsgränsen och ligger de under 0,2 procent så finns de inte heller på Finansinspektionens radar.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

FinansinspektionenJM

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.