Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kapitalmarknad

”Känns som att marknaden längtat efter bolaget”

Publicerad: 12 juni 2014, 12:38

Anette Frumerie, vd, Besqab.

Foto: Sverrir Thór.

Besqab, liksom andra fastighetsbolag som gjort entré på börsen hittills i år, fick ett varmt välkomnande.


Ämnen i artikeln:

OMXBesqabAnette Frumerie

Nio kronor och 12,3 procent. Så mycket steg Besqabs aktie i värde mellan bolagets erbjudande att teckna aktier och det första registrerade avslutet på börsen. Teckningskursen fastställdes till 73 kronor och öppningskursen blev 82 kronor och det är därmed bara att konstatera att Besqab, liksom andra fastighetsbolag som gjort entré på börsen hittills i år, fick ett varmt välkomnande. I skrivande stund har aktien stigit med ytterligare 2 kronor, 2,4 procent, och volymen uppgår till närmare 800 000 aktier. Det gör att aktiens omsättning ligger på cirka 66 miljoner kronor.

– Det är ett fantastiskt mottagande och det känns som att marknaden längtat efter bolaget, säger vd Anette Frumerie till Fastighetsnytt i samband med noteringsceremonin.

Teckningskursen 73 kronor gör att Besqab får 311 miljoner kronor i nytt kapital (före emissionskostnader) och som Fastighetsnytt rapporterade på onsdagen ska detta kapital användas för förvärv av nya byggrätter. Bolaget är verksamt i Stockholm och Uppsala och Anette Frumerie berättar att fokus främst kommer att ligga på Stockholmsregionen när det gäller förvärv.

– Det är en väldigt stark marknad idag och det går att växa. Det finns väldigt mycket mark ute till salu men sedan gäller naturligtvis att hitta och göra rätt affärer då delar av den mark som finns inte är attraktiv bland annat på grund av prissättningen, säger Anette Frumerie, vd för Besqab.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

OMXBesqabAnette Frumerie

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.