Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kapitalmarknad

Kan inte återbetala obligation

Publicerad: 8 februari 2018, 18:38

Illustration: Petter Furå.

Concent meddelade på torsdagen att man inte kommer att kunna återbetala den obligation om 200 miljoner kronor som koncernbolaget Östermyra Bruk AB har emitterat och som förfaller 12 februari.


Ämnen i artikeln:

Concent

Concent meddelade på torsdagen att man inte kommer att kunna återbetala den obligation om 200 miljoner kronor som koncernbolaget Östermyra Bruk AB har emitterat och som förfaller 12 februari. Östermyra är det dotterbolag till Concent som bildades för att utveckla prestigeprojektet Barents Center i Haparanda och enligt Concents pressmeddelande pågår ett arbete med att sammanställa ett förslag till obligationsinnehavarna avseende bolagets fortsatta drift, hanteringen av obligationen samt utvecklingen av Barents Center.

”Detta arbete fortgår men på grund av de många aspekterna av förslaget som grundligt måste arbetas igenom är förslaget till fullo ännu inte färdigställt. Förslaget och villkoren för detta kommer att kommuniceras till obligationsinnehavarna genom agentens, Intertrust (Sweden) AB, försorg så snart förslaget och villkoren är färdigställda, vilket förväntas ske senast den 23 februari 2018,” skriver Concent i sitt pressmeddelande.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Concent

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.