Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kapitalmarknad

Högsta betyg för grön obligation

Publicerad: 30 januari 2018, 18:13

Fabege har av det internationella kreditvärderingsinstitutet Moody‘s erhållit högsta betyg för sin nyligen emitterade gröna obligation. Gröna obligationer bedöms av Moody‘s utifrån kriterier som kallas för Green Bond Assessment (GBA).


Ämnen i artikeln:

Fabege FastigheterMoodys

Fabege har av det internationella kreditvärderingsinstitutet Moody‘s erhållit högsta betyg för sin nyligen emitterade gröna obligation. Gröna obligationer bedöms av Moody‘s utifrån kriterier som kallas för Green Bond Assessment (GBA) och Fabeges obligation får betyget GB1 (Excellent). GBA-betygsskalan sträcker sig från GB1 till GB5.

Obligationen emitterades i september ifjol och ingår i ett grönt MTN-program med ett rambelopp om 5 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande från Fabege.

I en kommentar skriver Moody‘s analytiker för gröna obligationer, Charles Berckmann, att betyget stöds av ett tydligt ramverk för hur likviden från obligationen ska användas.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Fabege FastigheterMoodys

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.