Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kapitalmarknad

Hemsö emitterar 2 miljarder och förlänger kapital- och räntebindning

Publicerad: 3 december 2018, 06:01

Illustration: Petter Furå.

Genom ett antal emissioner under oktober och november har Hemsö emitterat obligationer till ett nominellt värde om cirka 2 miljarder kronor. Lånen har löptider som sträcker sig mellan tio och 25 år och löper med fast ränta.


Ämnen i artikeln:

Hemsö Fastigheter

Genom ett antal emissioner under oktober och november har Hemsö emitterat obligationer till ett nominellt värde om cirka 2 miljarder kronor. Lånen har löptider som sträcker sig mellan tio och 25 år och löper med fast ränta. Hur hög räntan är framgår ej av bolagets pressmeddelande.

Obligationerna har emitterats under Hemsös EMTN-program och man har tagit in både euro och svenska kronor – i stort sett uteslutande från nya investerare. I och med emissionerna har bolaget förlängt sin kapitalbindning som var 6,6 år vid tredje kvartalets utgång och sin räntebindning som var 5,1 år.

– Vi fortsätter framgångsrikt arbetet med att bredda bolagets finansiering och ytterligare förlänga kapital- och räntebindning, säger Jonas Rosengren, finanschef på Hemsö.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Hemsö Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.