Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kapitalmarknad

Hemfosa lånar 1,5 miljarder grönt

Publicerad: 25 mars 2018, 17:59

Jens Engwall är vd på Nyfosa.

Foto: Hemfosa.

Gröna obligationer är sedan några obligationer en etablerad finansieringsform och i vissa fall har även gröna banklån förekommit. Nu har Hemfosa tagit ett sådant, om 1,5 miljarder kronor, från Swedbank.


Ämnen i artikeln:

Hemfosa FastigheterSwedbank

Gröna obligationer är sedan några obligationer en etablerad finansieringsform och i vissa fall har även gröna banklån förekommit. Nu har Hemfosa tagit ett sådant, om 1,5 miljarder kronor, från Swedbank. Lånet använder man för finansiering av specialistsjukhuset och det lokalmedicinska centret GCU vid Gardermoen utanför Oslo.

Vidare har Hemfosa tillträtt de 35 procent sin joint venture kring utvecklandet av GCU som man hade tillsammans med Aspelin Ramm. Avtal om förvärv av Aspelin Ramms andel tecknades i februari 2017 och slutfördes den 22 mars 2018 till en köpeskilling om 330 miljoner norska kronor.

Det gröna lånet är villkorat av att finansieringen används i hållbara projekt, vilket GCU är. Man kommunicerar inte räntevillkoren men skriver i sitt pressmeddelande att det rör sig om en lägre ränta.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Hemfosa FastigheterSwedbank

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.