lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Kapitalmarknad

FastPartner lånar 600 miljoner

Publicerad: 8 mars 2018, 14:13

Illustration: Petter Furå.

FastPartner har emitterat ett icke säkerställt obligationslån om 600 miljoner kronor på den svenska marknaden. Lånet löper i 3,5 år och har således slutligt förfall i september 2021.

Ämnen i artikeln:

FastpartnerFastPartner FastigheterSven-Olof Johansson

FastPartner har emitterat ett icke säkerställt obligationslån om 600 miljoner kronor på den svenska marknaden. Lånet löper i 3,5 år och har således slutligt förfall i september 2021. Emissionen sker till räntan Stibor 3M samt en marginal på 2,45 procentenheter och inom ramen för ett lån om 1 miljard kronor.

Emissionen sker kort efter att bolaget offentliggjort en rating från Moody‘s som konstaterar att ratingen kan höjas om FastPartner ökar andelen icke säkerställd skuld i sin skuldportfölj och enligt ett pressmeddelande från FastPartner kommer man delvis att använda emissionslikviden för att betala av utestående obligationslån.

– Det är glädjande att kapitalmarknaden har fortsatt stort förtroende för FastPartner vilket den kraftigt övertecknade orderboken är ett kvitto på. Vi har som ambition att vara en återkommande aktör på kapitalmarknaden och ha en balanserad finansieringsprofil vilket inkluderar obligationer, skriver vd Sven-Olof Johansson i en kommentar.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev