Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kapitalmarknad

Emitterar obligatoner för drygt 2 miljarder

Publicerad: 20 februari 2015, 11:48

Nya Svensk Fastighetsfinansiering (Nya SFF), ett bolag som bildades i januari av Paulsson-sfärens fastighetsbolag och ägs till lika delar av dessa, emitterade tidigare i veckan obligationer till ett nominellt värde om 2 025 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

SFF Svensk fastighetsfinansiering

Nya Svensk Fastighetsfinansiering (Nya SFF), ett bolag som bildades i januari av Paulsson-sfärens fastighetsbolag och ägs till lika delar av dessa, emitterade tidigare i veckan obligationer till ett nominellt värde om 2 025 miljoner kronor.

Det rör sig om säkerställda obligationer inom ramen för bolagets MTN-program som har ett rambelopp på 8 miljarder kronor. Pengarna lånas sedan vidare till Nya SFF:s ägare, via säkerställda lån.

Likviden från den första obligationsemissionen lånades vidare till Wihlborgs, 1 345 miljoner kronor, och Fabege, 680 miljoner kronor.

I emissionen emitterade man obligationer med löptider från två till fem år och med både fast och rörlig ränta. Man emitterade tvååriga obligationer för 575 miljoner kronor varav 300 miljoner löper med en fast ränta om 0,605 procent och 275 miljoner löper med en rörlig ränta om Stibor 3M och ett påslag om 0,6 procentenheter. Vidare emitterade man treåriga obligationer för 925 miljoner kronor varav 250 miljoner löper med en fast ränta om 0,858 procent och 775 miljoner löper med en rörlig ränta om Stibor 3M plus ett påslag om 0,75 procentenheter. Slutligen emitterade Nya SFF femåriga obligationer om 425 miljoner kronor. Dessa löper med en rörlig ränta om Stibor 3M plus ett påslag om 1 procentenhet.

Sverrir Thór

Källa: Pressmeddelanden från Nya SFF, Fabege och Wihlborgs

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.