Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kapitalmarknad

Delar ut 1,4 miljarder kronor

Publicerad: 24 januari 2017, 15:23

Henrik Saxborn är vd på Castellum.

Foto: Castellum.

Castellum meddelade i samband med sin bokslutskommuniké att styrelsen föreslår en utdelning om 5 kronor per aktie och då antalet aktier i bolaget uppgår till 273,2 miljoner innebär det att Castellum delar ut hela 1,37 miljarder kronor för 2016.


Ämnen i artikeln:

Castellum

Castellum brukar vara det börsnoterade svenska fastighetsbolag som delar ut mest pengar till sina aktieägare och givet att inget extraordinärt händer under innevarande rapportsäsong så lär det inte ändras denna gång. Bolaget meddelade i samband med sin bokslutskommuniké att styrelsen föreslår en utdelning om 5 kronor per aktie och då antalet aktier i bolaget uppgår till 273,2 miljoner innebär det att Castellum delar ut hela 1,37 miljarder kronor för 2016.

Det är det högsta belopp som ett börsnoterat svenskt fastighetsbolag har delat ut sedan Fastighetsnytt började sammanställa bolagens utdelningar 2012 och sannolikt ett av de högsta belopp ett börsnoterat fastighetbolag har delat ut någonsin i Sverige. Notera att börsnoterat bör betonas då både Vasakronan och Akademiska Hus har i närtid delat ut betydligt högre belopp till sina respektive ägare.

Ifjol delade Castellum ut 842,8 miljoner kronor vilket då var ett rekord i det bolagets historia. Utdelning per aktie ifjol löd på 4,9 kronor men sedan dess har antalet aktier ökat med cirka 100 miljoner kronor.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Castellum

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.