måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Kapitalmarknad

Därför fortsätter Moody’s att bevaka Balder

Publicerad: 22 december 2022, 14:42

Balders vd Erik Selin.

Foto: Teresa Ahola

Våren 2019 sade Balder upp avtalet med Moody’s, men kreditvärderingsföretaget har ändå fortsatt sin bevakning på eget initiativ. Nu förklarar Moody’s varför för Fastighetsnytt.

Ämnen i artikeln:

MoodysBalder Fastigheter

JB


– Moody's kan utfärda kreditbetyg på eget intiativ om vi tror att betyget skulle ge en viktig informationsfördel för marknaden. Det kan till exempel gälla i de fall en stor emittent på obligationsmarknaden har utestående skulder som vi tidigare betygsatt, säger Moody’s talesperson Adrian Simpson.

Sedan Balder i april 2019 avslutade samarbetet med Moody’s har kreditvärderingsinstitutet fortsatt att ha en så kallad “unsolicited rating” – ett betyg på eget initiativ. I oktober satte Moody's Balders kreditbetyg Baa3 på bevakning för en eventuell nedgradering.

Moody's kreditbetyg har blivit något av en snackis och Balders vd Erik Selin fick vid en telekonferens nyligen en fråga från en analytiker om de inte kan få bort betyget. Han svarade då att de får många frågor från investerare kring möjligheten att få Moody’s att sluta med sin bevakning, men att Balder inte kan göra så mycket åt saken

– Alla tycker att det är lite konstigt och många investerare är rätt upprörda över det, men jag vet inte om vi har några verktyg för att ändra det, sade Erik Selin.

När Fastighetsnytt kontaktar Balder avböjer de att kommentera.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev