Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kapitalmarknad

Catena och Wihlborgs lånar via SFF

Publicerad: 4 maj 2017, 06:48

Benny Thögersen, vd för Catena.

Foto: Catena.

Svensk Fastighetsfinansiering, SFF, har på torsdagen meddelat att man emitterat obligationer om 400 miljoner kronor. Det rör sig om en utökning av lån 105 som löper ut 9 mars 2020 och pengarna lånas vidare till Catena och Wihlborgs.


Ämnen i artikeln:

Wihlborgs FastigheterSFF Svensk fastighetsfinansieringCatena Fastigheter

Svensk Fastighetsfinansiering, SFF, har på torsdagen meddelat att man emitterat obligationer om 400 miljoner kronor. Det rör sig om en utökning av lån 105 som löper ut 9 mars 2020 och emissionerna som, liksom alltid hos SFF, är säkerställda löper med en rörlig ränta om Stibor 3M samt ett riskpåslag om 0,94 procentenheter. Det framgår av ett pressmeddelande från SFF.

Enligt ett pressmeddelande från Catena lånar SFF vidare 244 miljoner kronor av det emitterade beloppet till logistikfastighetsbolaget och enligt Claes Helgstrand, vd för SFF, lånas resterande 156 miljoner vidare till Wihlborgs.

I en kommentar i SFF:s pressmeddelande säger han att kreditmarknaden är stark och det finns efterfrågan efter SFF:s obligationer.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.