Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kapitalmarknad

Catena hämtar 350-400 miljoner i nytt kapital

Publicerad: 5 oktober 2016, 14:26

Gustaf Hermelin är vd på Catena.

Foto: Catena.

Catena har anlitat ABG Sundal Collier och Swedbank till att utreda förutsättningarna för en riktad nyemission av högst 2,5 miljoner aktier i logistikfastighetsbolaget.


Ämnen i artikeln:

SwedbankABG Sundal CollierCatena Fastigheter

Catena har anlitat ABG Sundal Collier och Swedbank till att utreda förutsättningarna för en riktad nyemission av högst 2,5 miljoner aktier i logistikfastighetsbolaget. Emissionen kommer att ske genom ett så kallat accelererat book-building förfarande. Det är en kontant emission som givet Catena-aktiens stängningskurs på onsdagen, 145 kronor, skulle tillföra bolaget cirka 363 miljoner kronor, om emissionen fulltecknas. Givet att investorer kan vilja ha lite rabatt jämfört med marknadens rådande värdering av aktien kan teckningskursen komma att bli lägre men Catena borde i alla fall få in cirka 350 miljoner i nytt kapital.

Enligt ett pressmeddelande avser Catena använda emissionslikviden till investeringar i värdeskapande projekt och förvärv samt övriga investeringar.

Antalet utestående aktier i Catena är inte stort. Endast 33 235 506 aktier är utgivna i bolaget vilket innebär att det rör sig om en mycket stor emission, 2,5 miljoner aktier motsvarar 7,5 procent av kapitalet i bolaget och utspädningseffekten blir således ganska stor.

I en kommenar till Fastighetsnytt säger Gustaf Hermelin att man vill stärka bolaget för att kunna vara snabbfotad när tillfällen til förvärv och framförallt värdeskapande projekt visar sig.

Utfallet av emissionen kommer med största sannolikhet att kommuniceras innan börsen öppnar på torsdagen.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.