Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kapitalmarknad

Castellum investerar 336 miljoner

Publicerad: 8 januari 2016, 12:39

Henrik Saxborn är vd på Castellum.

Foto: Castellum.

Under slutet av 2015 investerade Castellum totalt 336 miljoner kronor i åtta olika projekt. Två gäller nybyggnation, två ombyggnation och fyra gäller förvärv.


Ämnen i artikeln:

Castellum

Under slutet av 2015 investerade Castellum totalt 336 miljoner kronor i åtta olika projekt. Två gäller nybyggnation, två ombyggnation och fyra gäller förvärv. Man genomförde också en försäljning gällande 23 miljoner kronor.

Jag ser med glädje på dessa investeringar som görs med bra avkastning till förmån för framtida tillväxt i förvaltningsresultatet”, säger Henrik Saxborn, koncernchef på Castellum.

Investeringarna gäller dotterbolagen Brostaden, Harry Sjögren, Aspholmen och Briggen.

Brostaden investerar 66 miljoner i en nybyggnation i Huddinge, Stockholm samt en logistikmark i Sigtuna för 34 miljoner kronor. Det är även Brostaden som genomfört försäljningen som gäller en industrifastigheten som säljs till HSB för 23 miljoner kronor. Man tecknade även ett åttaårigt optionsavtal med bolaget om försäljning av grannfastigheten, där den köpeskillingen bedöms till 160 miljoner kronor.

Harry Sjögren förvärvar en industrifastighet i Mölndal, Göteborg för 64 miljoner kronor.

Aspholmen förvärvar en lager- och logistikfastighet i Örebro för 38 miljoner kronor. Dessutom bygger de kontor i Västerås där investeringen uppgår till 45 miljoner kronor. De investerar ytterligare i Uppsala i centrala Örebro.

Briggen bygger om en kontorsfastighet i Malmö, där investeringen uppgår till 44 miljoner kronor.

Redaktionen

Källa: Castellum

Ämnen i artikeln:

Castellum

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.