Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Kapitalmarknad

Avser ta in 400 miljoner i nytt kapital

Publicerad: 13 september 2016, 15:21

Peter Strand, vd för Victoria Park i Malmö förra

Foto: Sverrir Thór.

Victoria Park meddelade på tisdagen efter börsens stängning att man gett ABG Sundal Collier och Swedbank i uppdrag att undersöka förutsättningarna för en nyemission av 14,5 miljoner B-aktier i bolaget.


Ämnen i artikeln:

Victoria Park FastigheterSwedbankABG Sundal Collier

Victoria Park meddelade på tisdagen efter börsens stängning att man gett ABG Sundal Collier och Swedbank i uppdrag att undersöka förutsättningarna för en nyemission av 14,5 miljoner B-aktier i bolaget. En sådan emission skulle göras med stöd av det bemyndigande man fick av bolagsstämman i april och det skulle röra sig om en riktad kontant emission.

Givet Victoria Parks slutkurs på tisdagen skulle en sådan emission tillföra bolaget närmare 400 miljoner kronor i nytt kapital.

Förfarandet vid emissionen blir en så kallad accelerated book-building process och sannolikt kommer fastighetsbolaget att gå ut med information om utfallet av processen redan innan börsöppningen på onsdagen.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.