Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kapitalmarknad

Avser ta in 100 miljoner i nytt kapital

Publicerad: 31 januari 2017, 14:21

Christer Sundin är styrelseordförande i Maxfast Properties.

Foto: Jonas Hedqvist.

Maxfast Properties meddelade på tisdagen att man avser emittera nya aktier som tillför bolaget cirka 100 miljoner kronor i nytt kapital. Beslutet tas med stöd av det bemyndigande styrelsen fick på bolagets extra stämma och man väljer att avvika från aktieägarnas företrädesrätt.


Ämnen i artikeln:

MaxFastigheter

Maxfast Properties meddelade på tisdagen att man avser emittera nya aktier som tillför bolaget cirka 100 miljoner kronor i nytt kapital. Beslutet tas med stöd av det bemyndigande styrelsen fick på bolagets extra stämma och man väljer att avvika från aktieägarnas företrädesrätt. Det rör sig således om en spridningsemission då syftet är att få in nya aktieägare i bolaget och öka aktiens likviditet på börsen.

Totalt avser man emittera högst 3 174 604 aktier till kursen 31,5 kronor och blir emissionen övertecknad kommer man eventuellt att besluta om ytterligare en emission som tillför bolaget ytterligare 50 miljoner kronor i nytt kapital.

De pengar man får in i bolaget via emissionen kommer att användas för investeringar och förvärv. Teckningsperioden löper från 8 februari till 24 februari och prospekt väntas finnas på Maxfasts hemsida från 7 februari. Det framgår av ett pressmeddelande.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

MaxFastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.