Söndag09.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Kapitalmarknad

Amasten lånar 100 miljoner

Publicerad: 26 April 2017, 08:38

David Dahlgren, vd för Amasten.

Foto: Amasten.

Amasten emitterar ett obligationslån om 100 miljoner kronor inom sitt befintliga ramverk som uppgår till 500 miljoner. Den nya obligationen är icke säkerställd och löper till juni 2019.


Ämnen i artikeln:

Amasten Fastigheter

Amasten emitterar ett obligationslån om 100 miljoner kronor inom sitt befintliga ramverk som uppgår till 500 miljoner. Den nya obligationen är icke säkerställd och löper till juni 2019 med en rörlig ränta om Stibor 3M samt en räntemarginal om 6 procentenheter med Stibor-golv.

Efter emissionen, som genomförs till en kurs om 101 procent av nominellt belopp (motsvarande en årlig avkastning om 5,5 procent), har Amasten utestående obligationer om 425 miljoner kronor, samtliga icke säkerställda.

Enligt ett pressmeddelande från Amasten har ABG Sundal Collier varit finansiell rådgivare och Roschier varit legal rådgivare. I en kommentar skriver vd David Dahlgren att likviden från emissionen kommer att användas till tidigare annonserade förvärv samt till värdehöjande investeringar i bolaget. Målet är alltjämt att fastighetsbeståndet ska uppgå till 4 miljarder år 2018.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Amasten Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.