Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kapitalmarknad

Ägare håller hårt i Fastators obligationer

Publicerad: 11 augusti 2021, 13:39

Fastators vd Knut Pousette är nöjd med utfallet av återköpsförfarandet

Fastators obligationsinnehavare köpte endast tillbaka obligationer för drygt en miljon kronor i bolagets erbjudande att köpa tillbaka obligationer för miljardbelopp.


Ämnen i artikeln:

Fastator

– Det är mycket glädjande att innehavarna av våra obligationer visar fortsatt mycket starkt förtroende för oss och väljer att i så hög utsträckning behålla sina Fastator-obligationer när vi nu var tvungna att erbjuda oss att köpa tillbaka obligationer till följd av vår försäljning av D-aktier i SBB som vi erhöll när vi avyttrade Offentliga Hus, kommenterar Fastators vd Knut Pousette.

Återköpet gällde ett par seniora ej säkerställda obligationer med rörlig ränta. Den ena var på 500 miljoner kronor med löptid 2020-2023, och den andra var på 700 miljoner kronor med löptid 2020-2024.

Obligationsägarnas återköp motsvarar ett totalt nominellt belopp om 1,25 miljoner kronor, relaterat till obligationerna som löper ut 2024. Priset var 101 procent av nominellt belopp.

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Fastator

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.