Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiering

Willhem lånar 2 miljarder

Publicerad: 20 januari 2015, 14:34

Willhem emitterade på måndagen tre olika klasser obligationer till ett sammanlagt nominellt värde om 2 miljarder kronor. Det är bolagets första emission under dess MTN-program.


Ämnen i artikeln:

Willhem Bostad

Willhem emitterade på måndagen tre olika klasser obligationer till ett sammanlagt nominellt värde om 2 miljarder kronor. Det är bolagets första emission under dess MTN-program. Den största av de tre är en 5-årig obligation som löper med en rörlig ränta om Stibor 3M plus ett påslag om 0,49 procent. I den klassen emitterade man 950 miljoner kronor. Vidare emitterade bolaget en 3-årig obligation med en rörlig ränta om Stibor 3M plus ett påslag om 0,32 procent och i den klassen emitterade man 700 miljoner kronor. Den sista obligationen, om 350 miljoner kronor, är en 5-årig obligation med en fast ränta motsvarande Stibor 3M plus ett påslag om 0,49 procent.

Obligationerna är icke säkerställda och kommer att noteras på Stockholmsbörsen. I en kommentar skriver Willhems vd Mikael Granath att på Willhem är man väldigt nöjda med sin första obligationsemission och att den innebär att bolaget kan förlänga sin kapitalbindning till attraktiva räntenivåer.

SEB var emissionsinstitut.

Sverrir Thór

Källa: Pressmeddelande från Willhem

Ämnen i artikeln:

Willhem Bostad

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.