Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Finansiering

Victoria Park justerar finansiella mål

Publicerad: 31 Augusti 2015, 11:42

Victoria Parks styrelse har beslutat att justera de finansiella målen och revidera utdelningspolicyn för stamaktierna. Det övergripande målet är att skapa en fastighetsportfölj om en miljon kvadratmeter.


Ämnen i artikeln:

Victoria Park Fastigheter

Victoria Parks styrelse har beslutat att justera de finansiella målen och revidera utdelningspolicyn för stamaktierna. Det övergripande målet är att skapa en fastighetsportfölj om en miljon kvadratmeter. Idag uppgår beståndet till 708 000 kvadratmeter.

– I omkring 15 procent av lägenheterna i vårt bestånd har vi genomfört standardhöjande renoveringar. Vi kommer intensifiera detta arbete både i antal samt omfattning och investera i storleksordningen 300 miljoner kronor per år i syfte att skapa ökat fastighets- och aktieägarvärde, säger Victoria Parks vd, Peter Strand.

De nya finansiella målen är:

- Att upprätthålla en soliditet om lägst 30 procent (tidigare 25 procent)
- Att hålla en långsiktig belåningsgrad på högst 65 procent (tidigare 70 procent)
- Att generera en långsiktig avkastning på eget kapital om minst 15 procent (oförändrat)

Styrelsen har också beslutat att inleda en process om förtätning i befintligt bestånd genom nybyggnation samt att skapa ökat aktieägarvärde på både kort och lång sikt.

Styrelsen förslår en utdelning på bolagets stamaktier som uppgår till 25 procent av resultatet före skatt, med vissa undantag.

Bolagets fastighetsvärde uppgår för närvarande till 6,6 miljarder kronor.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Victoria Park

Ämnen i artikeln:

Victoria Park Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.