Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiering

Ung fastighetsförebild får stipendium ur Kungens hand

Publicerad: 26 april 2012, 05:16

Under torsdagen tilldelas Thea Boman, fastighetschef på Herrljunga kommun, stipendiet Kompassrosen på 250 000 kronor av Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap.


Under torsdagen tilldelas Thea Boman, fastighetschef på Herrljunga kommun, stipendiet Kompassrosen på 250 000 kronor av Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap.

Thea Boman, 24 år, är född och uppvuxen i Gävle, har studerat i Uppsala och bor nu i Göteborg. Nu arbetar Thea som fastighetschef.  Hon premieras bland annat för att hon tog över en arbetsgrupp som var starkt mansdominerad och med hög medelålder, där hon har lyckats lyfta gruppens värderingar samtidigt som hon visat en professionell och drivande egenskap för att utveckla både gruppen och verksamheten.

– Thea får stipendiet inom offentlig sektor då hon med stor empati och handlingskraft har förankrat goda värderingar i sitt dagliga arbete och därmed lyft både medarbetare och organisation, säger Eva Fernvall, ordförande för Konungens Stiftelse Ungt Ledarskaps stipendiekommitté.

Stipendiet delas ut på seminariet Ungt Ledarskap som samlar 200 chefer och andra ledare från näringsliv, ideell- och offentlig sektor. Tillsammans med talarna Sahar El-Nadi, Jan Eliasson och Kjell Enhager kommer det diskuteras och utmanas kring temat värdebaserat ledarskap i orostider.

Thea Boman är en av de tre unga ledare som 2012 får stipendiet Kompassrosen. Stipendiaterna kommer från spridda branscher. De två andra stipendiaterna är Arvid Morin, grundare av företaget Ung Omsorg, och Julia Mjörnstedt, grundare av och generalsekreterare för organisationen Ung Cancer.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev