Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiering

Tessin säkrar 1 miljard från europeisk kapitalförvaltare

Publicerad: 19 maj 2022, 04:46

”Ett stort genombrott”, menar Tessins vd Heidi Wik.

Foto: Tessin

Investeringsplattformen Tessin har tecknat avtal med europeiska kapitalförvaltaren LCM Partners. Avtalet innebär ett initialt åtagande om 1 miljard kronor.


Ämnen i artikeln:

SvepetTessin

Enligt Tessin möjliggör finansieringen tillväxt i kärnaffären och ska investeras via bolagets digitala plattform i lån för bostadsutvecklingsprojekt i Sverige. 

– Det här är ett stort genombrott för Tessin, kommenterar Heidi Wik, bolagets vd. Det institutionella kapitalet via LCM Partners ger oss betydligt mer kapacitet och möjlighet att möta fastighetsbranschens stora efterfrågan på finansiering, vilket är nyckel för vår långsiktiga tillväxt.

Läs mer: Milstolpe för Tessin – passerar 4 miljarder i förmedlat kapital 

Samarbetsavtalet är Tessins enskilt största överenskommelse med en institutionell investerare, hittills. 

– Vi får nu tillgång till att direktinvestera i den svenska fastighetsmarknaden, säger Farid Shavaksha, managing director på LCM. 

Kapitalförvaltaren LCM Partners är baserad i London och en del av LC Financial Holdings som har mer än 50 miljarder euro under förvaltning. Koncernen delägs av Brookfield Asset Management, en av världens största förvaltare för alternativa investeringar.

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

SvepetTessin

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.