Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Finansiering

Sveriges dyraste adresser

Publicerad: 1 november 2012, 12:44

Fastighetsbyrån har gått igenom vilka som är de dyraste adresserna i Sverige. Med ett snittpris på närmare 13 miljoner kronor toppar Klövervägen på Lidingö listan.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsbyrån

Utifrån kvadratmeterpris kniper Erik Dahlbergsallén intill Karlplan i Stockholm förstaplatsen med 77 000 kronor/kvadratmeter.

Fastighetsbyrån har gjort en genomgång av Mäklarstatistiks siffror för att få fram de dyraste adresserna i Sverige. Siffrorna baseras på försäljningar från januari 2010 fram till idag och adresser (gator) med minst fem försäljningar redovisas.

Utgår man från köpesumma så ligger de tio dyraste adresserna på mellan10,5 och 12,7 miljoner kronor i snittpris. De tio dyraste adresserna utifrån kvadratmeterpris ligger på mellan 71 000 och 77 000 kronor per kvadratmeter.

– Självklart finns det ett antal dyra adresser som ses som finare än andra. Vad det beror på kan variera, men läget och fina bostäder har en stor betydelse. Men andra saker, som tillexempel tradition och rykte, påverkar ibland mycket. En del adresser, och till och med enskilda hus, är som starka och attraktiva varumärken som vissa kan betala mycket dyrt för, säger Lars-Erik Nykvist, vd på Fastighetsbyrån.

De tio adresser med högst kvadratmeterpris ligger alla i Stockholms kommun. På listan över de dyraste snittpriserna finns tre kommuner representerade – Lidingö, Danderyd och Stockholm.

Tio dyraste snittpriserna (kr):

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Fastighetsbyrån

Ämnen i artikeln:

Fastighetsbyrån

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.