Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiering

Sveareals driftnetto ökar

Publicerad: 14 november 2013, 11:40

Sveareal redovisar ett driftnetto på 130 miljoner kronor för årets tredje kvartal, vilket jämfört med motsvarande kvartal ifjol är en ökning med 39 miljoner.


Ämnen i artikeln:

Sveareal

Ökningen förklaras av att hyresintäkterna har ökat beroende på att fastighetsbeståndet har växt markant men överskottsgraden ligger emellertid på 74,3 procent kontra 78,4 procent ifjol vilket tyder på att driftnettot inte har ökat lika mycket som hyresintäkterna. Administrationskostnader har ökat och finansnettot försämrats och summerar man upp till förvaltningsresultatet blir kvartalet 10 miljoner kronor bättre än ifjol, 46 miljoner kronor nu.

Sammanlagda värdeförändringar i fastigheter och räntederivat blir negativa om 35 miljoner kronor. Det är en förbättring från fjolårets tredje kvartal då summan av värdeförändringar blev negativ med 61 miljoner kronor. Resultat före skatt hamnar således på 11 miljoner kronor för kvartalet jämfört med en förlust på 24 miljoner kronor ifjol.

Koncernens tillgångar uppgick vid kvartalsskiftet till 7,6 miljarder kronor och det egna kapitalet till 2,4 miljarder vilket betyder att soliditeten var 31,6 procent. Kassaflöde från den löpande verksamheten var 115 miljoner kronor under kvartalet och fastigheternas direktavkastning uppgick enligt Fastighetsnytts beräkningar till 7,2 procent på årsbasis.

Sverrir Thór

Källa: Sveareals kvartalsrapport

Ämnen i artikeln:

Sveareal

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.