lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Finansiering

SLP tar in 550 miljoner i riktad nyemission

Publicerad: 4 maj 2023, 05:19

Foto: SLP

SLP har genomfört en riktad nyemission på 550 miljoner kronor före emissionskostnader till kursen 25 kronor. Emissionen, som utökades under gårdagskvällen, ger en utspädning på 10,7 procent. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetSLP

ND


Mot bakgrund av "stort intresse" från investerare utökades emissionen i förhållande till vad som kommunicerades i tidigare pressmeddelande från 500 miljoner kronor till 550 miljoner kronor.

Bland deltagande fanns ett antal svenska och internationella institutionella investerare, däribland Clearance Capital Limited, Fjärde AP-fonden och Länsförsäkringar Fondförvaltning.

"SLP ser fortsatt stor efterfrågan på moderna och effektiva logistikanläggningar. Mot bakgrund av ovan genomförs emissionen för att möjliggöra fortsatt tillväxt, i linje med bolagets strategi, genom att SLP kan tillvarata nya förvärvsmöjligheter samt fortsätta utveckla existerande fastigheter, samtidigt som bolagets stabila kapitalstruktur bibehålls", skriver SLP.

Utspädningseffekten för existerande aktieägare är 10,7 procent baserat på det totala antalet aktier i SLP och cirka 5,1 procent baserat på det totala antalet röster. Aktien avslutade onsdagshandeln på 26:45 kronor.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev