fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Finansiering

SLP sänker finansieringskostnader genom gröna lån

Publicerad: 2 juni 2022, 11:10

Peter Strand, vd på SLP, har certifierat delar av beståndet minskat klimatavtryck och lägre finansieringskostnader. Foto: Jesper Arvidsson

SLP har omförhandlat cirka 700 miljoner kronor av sin befintliga låneportfölj till gröna lån och sänker därigenom sina finansieringskostnader med mellan 5–10 punkter per år jämfört med befintliga lån. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetSLP

R


Finansieringsavtalen är baserade på att delar av SLP:s fastighetsportfölj är miljöcertifierad enligt Miljöbyggnad silver, Miljöbyggnad iDrift eller har låg energianvändning.

– Grunden för omförhandlingen är att vi tagit fler steg i vårt hållbarhetsarbete genom att bland annat certifiera delar av vårt bestånd. Detta innebär att ca 20 procent av SLP:s låneportfölj är grön vilket både minskar bolagets klimatavtryck och sänker våra finansieringskostnader. Ett av målen med att börsnotera SLP var just att kunna sänka finansieringskostnaderna. Att vi kan genomföra denna framgångsrika omförhandling i nuvarande marknadsläge är glädjande för SLP, säger Peter Strand, vd på SLP.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev