onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Finansiering

Skanska bygger om för 600 miljoner

Publicerad: 17 augusti 2012, 10:54

Skanska har tecknat ett partneringavtal med ÖrebroBostäder för om- och nybyggnad av stadsdelen Vivalla i Örebro. Kontraktet innebär renovering, rivning, nybyggnation. Ordervärdet uppgår till 600 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

Örebrobostäder

Avtalet innefattar åtta deletapper som avropas enskilt under fyraårsperioden. Separata överenskommelser träffas inför starten av varje enskild etapp. Arbetet kring starten av etapp 1 och 2 pågår nu för fullt med ett ordervärde på 82 miljoner kronor. Vid fullföljande av samtliga etapper uppgår det totala ordervärdet till 600 miljoner kronor.

Förnyelsen av Vivalla innebär bland annat att husen ska bli mer energieffektiva samtidigt som gårdar och närmiljö rustas upp. Syftet med förnyelsen är att bygga en hållbar boendemiljö för framtiden, såväl ekonomiskt och ekologiskt som socialt.

En annan del av projektet är att ge arbetslösa boende i stadsdelen en chans att få arbete. Tillsammans med ÖrebroBostäder kommer Skanska att skapa praktikplatser och ge utbildning som förhoppningsvis kan skapa framtida arbeten för de arbetslösa.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Skanska

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev