Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiering

SBB:s vice vd: ”Har branschens säkraste kassaflöden”

Publicerad: 14 september 2022, 12:38

Foto: Jack Mikrut

SBB har de säkraste kassaflödena i branschen då 100 procent av hyresgästerna är statliga eller statligt finansierade organisationer samt högt reglerade svenska bostäder.
Det slog bolagets vice vd Krister Karlsson fast vid onsdagens Stockholm Corporate Finances kapitalmarknadsdag för fastigheter.

Ämnen i artikeln:

SBB FastigheterStockholm

ND


Privatbostäder står för 34 procent, publikt finansierade boenden som äldreboenden står för 19 procent och resterande andel utgörs av samhällsfastigheter, framgick det. Samtliga hyresavtal är kopplade till inflationen och Krister Karlsson pekade på att SBB var det fastighetsbolag som lyckades bäst med att få in hyror i hög utsträckning under pandemiåret 2020.

Läs mer: Hemlighetsfull Ilija Batljan redo att trycka ut fler affärer 

SBB:s verksamhet uppges bygga på demografiska behov, vilka kommer att fortgå, såsom brist på bostäder och ökad äldreboendeverksamhet.

Bolaget arbetar för närvarande med att minska sin andel JV-verksamhet för att öka transparensen, framgick det. Vidare arbetar man aktivt med att minska sin skuldsättning, vilket aviserade försäljningar på sistone är ett led i, sade Krister Karlsson.

Kapitalmarknadsdagen livesänds via Streamfabriken och går att nå här.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev