Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiering

SBB lånar 550 miljoner

Publicerad: 30 mars 2020, 09:07

Mitt i en brinnande coronakris har Samhällsbyggnadsbolaget emitterat en icke säkerställd obligation om 50 miljoner euro.


Ämnen i artikeln:

SBB Fastigheter

Emissionen sker till en fast årlig kupong om 2,75 procent och obligationen som har en 20-årig löptid förfaller i april 2040. 

Läs även: Bra fart på Ilija Batljans ”kassaflödesmaskin”

Det rör sig om en så kallad private placement vilket innebär att obligationen inte har erbjudits den stora massan utan en begränsad skara investerare. Bookrunner var Morgan Stanley och obligationen kommer att noteras på Euronext-börsen i Dublin.

”Investerarnas starka intresse i SBB visas igen genom att vi kunnat emittera en lång ”private placement” obligation i dessa volatila marknader till attraktiva nivåer. Vi är mycket nöjda med att ha investerarnas förtroende att emittera 20-års obligationer. Detta är ytterligare ett starkt bevis på att de europeiska institutionella investerarna stödjer vår starka ambition att nå BBB+. Vi välkomnar intresset för längre löptider bland investerare, vilket passar väl in i SBB’s strategi att säkerställa trygga och stabila kassaflöden över tid,” kommenterar Ilija Batljan, vd för SBB i bolagets pressmeddelande.

 

Sverrir Thór

Reporter

sverrir.thor@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

SBB Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.