Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiering

Samarbete med Löparakademin

Publicerad: 29 oktober 2012, 13:52

Vasakronan inleder ett treårigt fördjupat samarbete med Löparakademin. Samarbetet syftar till att ge ungdomar bättre möjligheter att lyckas i livet.

Ämnen i artikeln:

Vasakronan Fastigheter

Avtalet omfattar dels finansiellt stöd men framför allt bidrar Vasakronan med strategisk rådgivning, verksamhetslokaler samt workshopledare, föreläsare och funktionärer inom efterfrågade områden.
Löparakademin är en ideell organisation som arbetar med individ- och områdesutveckling i Sveriges miljonprogramsområden. I ett tioveckorsprogram lär sig högstadieelever en metod för att sätta upp och nå personliga mål. Långdistanslöpning, träning och mentorskap används som de främsta redskapen. Vasakronans målsättning är att med hjälp av medarbetarnas engagemang stötta Löparakademins expansion från Kista till andra regioner.

Ett av syftena med programmet är att förse deltagarna med verktyg för att klara gymnasiestudierna bättre och i förlängningen bli högskolebehöriga. Det handlar om tankesätt och metoder för att sätta mål och uppnå dem. Vasakronan har funnits med sedan 2010 i form av lokalsponsor och har goda erfarenheter av Löparakademins verksamhet.

– Förväntningarna är att samarbetet ska bidra till att fler ungdomar runt om i Sverige kommer ut i samhället på ett bra sätt, med personliga mål och en förmåga att realisera dem. Mer konkret hoppas vi naturligtvis att det ska bidra till att fler går ut gymnasiet med godkända betyg. Och det är klart att det vore roligt om några av dem beslutar sig för ett yrke i fastighetsbranschen längre fram, säger Fredrik Wirdenius, vd, Vasakronan.
Löparakademin är en ideell organisation som arbetar med individ- och områdesutveckling i Sveriges miljonprogramsområden. Föreningen Löparakademin har växt fram ur projektet Husby Marathon som startades 2009 av Vandad Assadi, Johan Danielsson, Babak Behdjou och David Lillo. Läs mer på  www.loparakademin.se
Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Vasakronan

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev