Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag25.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Finansiering

Refinansierar och frigör likviditet

Publicerad: 2 Mars 2016, 15:46

Victoria Park har refinansierat lån motsvarande ungefär 26 procent av koncernens totala räntebärande låneportfölj. Låneavtalet är tecknat med en nordisk bank som redan är en av bolagets långivare och avser krediter på totalt 1 290 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Victoria Park Fastigheter

Victoria Park har refinansierat lån motsvarande ungefär 26 procent av koncernens totala räntebärande låneportfölj. Låneavtalet är tecknat med en nordisk bank som redan är en av bolagets långivare och avser krediter på totalt 1 290 miljoner kronor. Utöver det nya avtalet har Victoria Park tillträtt de fastigheter man förvärvat i Borås och upptagit ny bankfinansiering om 357 miljoner kronor.

Tack vare det frigör Victoria Park 95 miljoner kronor i likviditet och sänker sin snittränta till 2,1 procent samtidigt som man förlänger sin genomsnittliga kreditbindningstid till 5,9 år. Koncernens belåningsgrad ökar från 55,8 procent till 58,1 procent.

Sverrir Thór

Källa: Marknadsmeddelande från Victoria Park

Ämnen i artikeln:

Victoria Park Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.