Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiering

Refinansierar lån för 4 miljarder

Publicerad: 7 maj 2015, 14:39

Sagax förlänger sin kapital- och räntebindning genom att refinansiera 4 250 miljoner kronor motsvarande 49 procent av koncernens räntebärande skulder.


Ämnen i artikeln:

Deutsche PfandbriefbankSagax

Sagax förlänger sin kapital- och räntebindning genom att refinansiera 4 250 miljoner kronor motsvarande 49 procent av koncernens räntebärande skulder.

Faciliteterna kommer att användas för att refinansiera befintliga krediter i förtid och för allmänna verksamhetsändamål.

Sagax har avtalat om en förtida refinansiering av en lånefacilitet om 3 600 miljoner kronor med pbb Deutsche Pfandbriefbank. Faciliteten som tillhandahålls i både SEK och EUR är Sagax enskilt största kreditfacilitet motsvarande 43 procent av koncernens räntebärande skulder vid årsskiftet 2014/2015. Facilitetens löptid förlängs med 4,3 år från januari 2018 till april 2022.

Sagax har även avtalat om en lånefacilitet om 650 miljoner kronor med Nordea. Faciliteten som tillhandahålls i både SEK och EUR löper till och med maj 2021 och kommer att användas för att refinansiera befintliga krediter i förtid och för allmänna verksamhetsändamål.

Sagax har därutöver beslutat om förtidsinlösen av obligationslån 2012/2017 om sammanlagt 350 miljoner kronor.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Sagax

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News