Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiering

Profi drar in 2 miljarder till ny fond

Publicerad: 17 maj 2021, 12:23

Foto: Wara1982

Profi har säkrat 2 miljarder kronor till sin femte investeringsfond. Samtidigt byter bolaget namn till Revelop för att förtydliga sin inriktning på hållbarhet och ESG.


Ämnen i artikeln:

Profi FastigheterRevelop

Bolaget skriver i ett pressmeddelande att det är bolagets största fond, samt den största svenska fonden specifikt riktad mot investeringar i svenska fastigheter på sju år. 

Revelop siktar på att med ett utpräglat hållbarhetskoncept förädla och utveckla kommersiella fastigheter i Sveriges tre storstadsområden.

Läs även: Gröna pengar - så funkar det

– Varje fastighet genomgår under vårt ägande en hållbar resa - från brun till grön. Revelop anspelar på mottot att förlänga livet på byggnader, att skapa attraktiva platser och fokus på effektiv resursanvändning liksom cirkulärt tänk. Vi tänker annorlunda och investerar i befintlig stadsmiljö intill befintlig infrastruktur där vi ser möjligheter till positiv förändring genom förädling och förtätning, säger Anders Sylvén, CFO och vice vd på Revelop i en presskommentar.

Bolaget uppger att intresset för fonden Revelop V var stort både i Sverige och internationellt, samt att den lyckade kapitalanskaffningen på nya och tidigare investerares tro på Revelops förmåga att skapa stora värden och ett hållbart samhälle. Ett faktum som enligt bolaget understryks av att investeringar i fastighetsfonder globalt sett minskade med med 26 procent under 2020.

 

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Profi FastigheterRevelop

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.