Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiering

Oro för svensk skuldsättning

Publicerad: 2 juni 2014, 13:08

EU-kommissionen har kommit med rekommendationer om vilka åtgärder de skulle vilja se hos medlemsländerna över de närmaste 18 månaderna. För Sverige handlar det mycket om hushållens skuldsättning och en ineffektiv bostadsmarknad.


Ämnen i artikeln:

EU

Man konstaterar att svensk ekonomi är bland de mest konkurrenskraftiga i världen men oroas fortfarande över Sveriges förmåga att hantera skuldsättningen och bostadsmarknaden. Man skriver att ”Den svenska bostadsmarknaden, med kraftiga prisökningar över de senaste två årtiondena, fortsätter att vara en källa för instabilitet”.

Några av rekommendationerna för Sverige under 2014-2015 är att:

Ta ytterligare steg för att öka amorteringstakten på bostadslån.

Effektivisera bostadsmarknaden med reformer på hyressättningssystemet. Tillåta mer marknadsorienterade hyresnivåer och tillåta större avtalsfrihet mellan hyresvärdar och hyresgäster.

Korta tiden för planerings och överklagandeprocessen genom att reducera administrativa krav samt ta bort särkrav i kommunerna.

Läs mer på EU-kommissionens hemsida.

Mattias Fröjd

Källa: EU-kommissionen

Ämnen i artikeln:

EU

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.