Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiering

Oljefonden investerar i Atrium Ljungberg

Publicerad: 17 mars 2014, 11:04

Norska oljfondens intresse för svenska fastighetsaktier består. Som Fastighetsnytt tidigare rapporterat hade fonden vid årsskiftet ökat sitt innehav i börsnoterade svenska fastighetsbolag, sett till marknadsvärde, med 510 miljoner kronor jämfört med tredje kvartalets utgång och med drygt 1 miljard jämfört med halvårsskiftet.


Ämnen i artikeln:

Norska oljefonden

Dels hade man ökat innehav i bolag som man tidigare ägde aktier i, dels hade man investerat i nya bolag.

Sedan årsskiftet har fonden gått in i ytterligare ett bolag. I slutet av januari ägde Statens Pensjonsfond, som norska oljefonden heter formellt, 14 931 B-aktier i Atrium Ljungberg och sedan dess har man tankat ytterligare aktier. Enligt SIS Ägarservice ägde oljefonden 53 556 aktier i bolaget. Ingen större investering jämfört med de innehav fonden har i andra svenska fastighetsbolag, 53 556 aktier motsvarar 0,04 procent av B-aktierna i bolaget, men ökningen visar dock att oljefonden har fått upp ögonen för Atrium Ljungberg och att man kan sakta men säkert komma att bygga upp ett större innehav i bolaget.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Norska oljefonden

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.