Torsdag13.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Finansiering

Ny investering i Göteborgs Hamn

Publicerad: 20 December 2012, 13:36

Göteborgs Hamn investerar 150 miljoner kronor i ett nytt logistikcenter i anslutning till hamnen. Logistikcentret kommer att hyras ut till DB Schenker.


Ämnen i artikeln:

Göteborg

Göteborgs Hamn bygger ett nytt logistikcenter förtransport- och logistikföretaget DB Schenker. Det 24 000 kvadratmeter stora lagret kommer främst att hantera importgods som ska transporteras vidare till de svenska slutkonsumenterna.

Det nya logistikcentret innebär ökade volymer för Göteborgs Hamn. På ett år har terminalen kapacitet att hantera 5 000 tjugofotscontainrar (teu). En stor del av det är helt nya volymer för hamnen. I år skeppas cirka 900 000 containrar via hamnen.

Det första spadtaget tas i januari och byggnaden beräknas står färdig i december 2013. Göteborgs Hamn har utvecklat projektet i nära samarbete med DB Schenker som kommer att hyra lokalen och NCC, som bygger fastigheten.

När byggnaden är på plats räknas verksamheten sysselsätta mellan 100 och 150 personer.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Göteborgs Hamn

Ämnen i artikeln:

Göteborg

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.