Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Finansiering

Ny EQT-fond med över 10 miljarder i köpsutrymme

Publicerad: 19 Juni 2017, 11:19

Lennart Blecher.

Foto: EQT.

Investorägda riskkapitalbolaget EQT ger sig nu in på fastighetsmarknaden och har lanserat en ny fastighetsfond, EQT Real Estate I. Fonden har en förvärvskapacitet över 10 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

EQTInvestor

Investorägda riskkapitalbolaget EQT ger sig nu in på fastighetsmarknaden och har lanserat en ny fastighetsfond, EQT Real Estate I. Fonden stänger idag och man har rest över 4 miljarder kronor (420 miljoner euro) i kapital. Det innebär att givet en belåningsgrad på cirka 60-65 procent har man en förvärvskapacitet på över 10 miljarder kronor.

Enligt ett pressmeddelande från EQT kommer fonden främst att investera i moderna kontorsfastigheter i europeiska storstadsområden och man har redan allokerat 35 procent av fonden i fyra projekt. Ett av dessa, Täby Terass, är i Sverige och sannolikt kommer man att investera mer i Sverige och Norden. De tre andra är dels belägna i Paris (två projekt), dels i Köln.

Fonden kommer att investera i fastigheter med möjlighet till värdeökning genom operativ fastighetsutveckling som det heter i EQT:s pressmeddelande och man kommer främst att investera i nordvästra Europa.

– Fastighetsfonden är en naturlig fortsättning på EQT:s Real Assets-strategi och konceptet att kombinera lokal närvaro i Europa med industriellt värdeskapande. Vi ser en betydande potential i fonden, och har lyckats engagera ett rådgivarteam med gedigen erfarenhet från den europeiska fastighetsmarknaden, säger Lennart Blecher, vice vd på EQT med ansvar för Real Assets i en kommentar.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

EQTInvestor

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.